Sunday, April 28, 2013

Häkkeri kultuurist


Kõigepealt  andis artikkel Kuidas saada häkkeriks (Hacker- HOWTO) mulle mõnusa selge ülevaate, kes see häkker ikka on. Teadsin küll ju, et liigutusena kasutatakse ikka ka sõna kräkker, kuid siiski oli see piir nö hea ja halva vahel segane. Nüüd siis tean, et häkker ei häki süsteemidesse sisse ega püüa muul kujul kurja teha. Pigem on ta IT maailmas imeliste võimetega programmeerija, kes on olemuselt tagasihoidlik ja oskustelt meistri tasemel.
Teisena, mida rohkem lugesin, seda rohkem mõistsin, et häkker on elu- ja mõtteviis, mis ei piirdu IT maailmaga. Häkkerlus kannab endas palju suurepäraseid väärtusi, nagu pühendumine, elumõte otsimine, isekusest loobumine, teadmiste omandamine, kirg jne jne. Ehk kui seda ette kujutan, siis tulevad meelde mõned seigad filmidest, kus noorele inimesele õpetatakse mõnda iidset võitluskunsti.. kannatlikkus ja tahe on määrava tähtsusega.
Lõpetuseks, tean nüüd mida oma sirguvale pojale lugeda annan. Ka temas on juba teatud häkkerialgeid olemas, miks mitte neisse teadlikult suhtuda. Ise olen häkkerite suur austaja ja kuigi IT-häkkeriks mul eeldusi ei ole, siis võib-olla on see muu valdkond, kus mu häkkeri alged leiavad rakendust..  

No comments:

Post a Comment