Sunday, March 10, 2013

MIKS BLOGIDA



Blogimiseks ehk veebipäeviku pidamiseks on palju erinevaid põhjusi. Erinevad põhjused on eraisikutel ja äridel, samuti ka erinevate tegevusvaldkondade tegelastel. On grupiblogisid ja isiklikke blogisid.


Mõned näited ja põhjused, mis mulle meeldivad:


  • Käsitöö blogi (üks mu lemmiktegevustest) – eesmärk jagada teistega oma tegemisi, häid mustreid, nippe. Käsitööhuvilised saavad uusi mõtteid ja tegija saab tunnustust ning innustust. http://eestikasitooblogid.blogspot.com/ siia on koondatud paljude tuntud eesti käsitöö tegelaste blogid.

  • Tehnoloogia teemadel blogi. Jagab uusi mõtteid ja ideid, kuidas toimetada ja ka isiklikku kogemust. Näidetena http://www.pilveraal.ee/  (e-teenustest) ja http://gojko.net (Gojko on koolitaja ja ka praktiseerija, kuidas ehitada sellist tarkvara, mis korda läheb – tema moto „building software that matters“)
  • Elustiili blogi- see võib olla kombinatsioon oma vaadetest elule ja toimetamisele, koos pisikese ärilise osaga, kui elustiil on ka blogi pidaja elatusallikas. Minu lemmikuks on http://kikivarvul.wordpress.com/ (Merit Raju – joogaõpetaja, kes on muutis oma kiire asjaliku elu harmooniliseks olemiseks)

  • Õpipäevik ehk oma õpingutest ülevaate pidamine. Tegija saab jagada ja ise omandada hea ülevaate oma tegemistest ja anda arvamusi sooritatud ainete osas. Lugeja aga saab väärtuslikku infot, millist ainet võtta ja näiteid tehtud töödest. Hetkel on mulle väärtuslikuks osutunud järgmine õpipäevik: http://vaskaiabm.blogspot.com/

Lisaks eeltoodule on veel palju-palju erinevaid põhjusi, miks blogida. Ja tegelikult üheks väga heaks motiiviks on eneseväljendamise oskuse parandamine  ja see kehtib igasuguste muude motiividega blogide puhul samuti.

No comments:

Post a Comment